Turistička agencija
Dalmatina.net
-
Privatni smještaj u
Dalmaciji

Posebna ponuda

Korisni linkovi

Hrvatska turisticka zajednica
Mediteran kakav je nekad bio.
  Robinzonski turizam - BIŠEVO pošalji upit >>>  
  Cijene
  01.05. - 14.06.   30.00 €
  15.06. - 15.09.   37.00 €
  16.09. - 15.10.   30.00 €
Cijena je po osobi i po danu. Djeca od 3 god. do 12. imaju 50%, popusta, a djeca mlađa od 3 god. borave besplatno. U cijenu je uključen doručak (švedski stol). Kućni ljubimci su dopušteni. Prijevoz do objekta (iz Komiže i natrag) nije uključen u cijenu. Boravišna pristojba je uključena u cijenu kao i jedna tradicionalna večera.
Dodatni šator za dvoje 24 € po danu.
Zaboravite uobičajene kliše-e apartmanskog smještaja. Ipak, dočekati će vas sve potrebno za siguran boravak u prirodi.

Zakloni su napravljeni na višestoljetnim terasama (pristavama) na kojima se do prije osamdeset godina uzgajala vinova loza, a od tada rastu borovi i ostalo mediteransko raslinje.
Svaki zaklon ima dupli ergonomski krevet, zaštitu od insekata, platnenu tendu ako zapuše i siguran krov nad glavom.

Zaklon se sastoji od predprostora u hladu sa visećim ili samostojećim ležaljkama. Svaka spavaonica i predprostor imaju svjetlo iz vjetrenjače.
U gradnji su korišteni prirodni materijali, kamen, drvo, platno.

Četiri su zaklona; dva za dvoje (A/2) i dva za četvero (A/4).
A/4:
dvije spavaće sobe - dva bračna kreveta, sveukupno za 4 osobe.
A/2: jedna spavaća soba - jedan bračni krevet, sveukupno 2 osobe.

Svaki od zaklona ima i svoju "kupaonu" ( pedeset-litarski sunčani spremnik i vanjski tuš, mali umivaonik, ogledalo i policu za stvari ), te poljski wc.

Izmjena posteljine i ručnika je svakih 7 dana. Svaki zaklon ima 2 viseće ležajke koje se nalaze u debeloj hladovini. Pogled je na more. Električna energija se dobiva pomoću vjetrenjače 12V, a voda je iz cisterne (20.000 l). More je udaljeno 20 m i najbliži pristup moru je stijenovit. Plaža je udaljena 150 m, pješčana i šljunčana.

Od zaklona do glavnog objekta ("baza") vodi vas nanovo prokrčeni stari put, dužine 200m. Nema nekih opasnih momenata na njemu pa je pogodan i za malu djecu. Nemorate se bojati zmija i sl, jer na Biševu nema otrovnih životinja. Od najopasnijih izdvajamo osu i pčelu.

Glavni objekt, "baza", je čvrsti objekt iz 30-ih godina 20. stoljeća sa starim ognjištem, ukoliko se nekome jedu specijaliteti sa gradela ili peka.
Korištenje kuhinje, posuđa, i svih uređaja (pečnica, zamrzivač, hladnjak, kuhinjski aparati, tv, muzička linija, struja 220 V) uklučeno je u cijenu. U svakom se trenutku može smjestiti najmanje deset ljudi za objed.

Možete kuhati sami, a možete jesti i sa nama, po dogovoru. Svi začini (sol, biber, šećer, ulje /osim maslinovog/, domaća kvasina, origano, paprika, bosiljak, vlasac, itd.) stoje vam na raspolaganju. Za piće ne brinite, jer kad probate biševski "plavac mali", ništa drugo vam neće pasti na pamet.

Na otoku postoje tri restorana sa bogatom ponudom ribe i drugih jela i to u krugu od 15 minuta do 40 minuta hoda, u Portu i Mezoportu.
Hranu i druge potrepštine možete svakodnevno naručiti SMS-om iz dučana u Komiži. Narudžba stiže sutradan u 9 sati ujutro lokalnom brodskom linijom - "Prugom". I to je poseban doživljaj.

Na Biševu vam neće biti dosadno jer nudimo razne aktivnosti: kajak, ribolov, branje ljekovitog bilja, posjete špiljama, ronjenje na dah...
© 2006 Dalmatina.net, Kamenita 40, 21000 Split, HRVATSKA - Tel: +385 (0)21 321 432, Tel/Fax: +385 (0)21 321 433, info@dalmatina.net
Održavanje i hosting: Nove vibracije