Turistička agencija
Dalmatina.net
-
Privatni smještaj u
Dalmaciji

Posebna ponuda

Korisni linkovi

Hrvatska turisticka zajednica
Mediteran kakav je nekad bio.
  Rafting pošalji upit >>>  
  Cijene
  Odrasli   200.00 Kn
  Djeca   120.00 Kn
U cijenu je uračunat prijevoz od Radmanovih mlinica do starta, najam čamca i opreme (kaciga, prsluk za plivanje i veslo) te najam vodiča.

Izlet je potrebno rezervirati.
Rafting je disciplina namijenjena pustolovima. Spuštanje niz zapjenjenu rijeku traži volju i plivačku vještinu. Slušajući upute skippera o tome kako, kada i koliko jako veslati ili kada se baciti u čamac i čvrsto se držati, doživjet ćete pustolovinu za dugo sjećanje.

Rafting se održava na rijeci Cetini i traje između 3 i 4 sata, na 9 km dugom dijelu rijeke, od sela Penšići do restorana Radmanovih mlinica, ukupnog pada 45 m. Prije samog raftinga svaka posada se upozna sa svojim vodičem, koji vas opskrbi obveznom opremom. Ona uključuje kacigu, sigurnosni prsluk te veslo. Na početnom mirnom dijelu rijeke vodič vas uputi u pravila ponašanja i osnovne tehnike veslanja.
Rijeka je na skali od I do VI ocjenjena kao II do III, a dva neprolazna mjesta zaobilaze se pješice. Očekuju vas umjereni i lagani brzaci, duboka mirna jezera kao stvorena za osvježiti se, bujnom vegetacijom obrasle obale, koje na nekoliko mjesta tvore tunele od isprepletenih grana, impresivne stijene, spilje....

Sa sobom je potrebno ponijeti kratke hlače i majicu, zatvorene sandale ili sportsku obuću koju vam nije žao smočiti. Ponesite ručnik, suhu odjeću i obuću koju ćete obući nakon raftinga. Na rijeci je dobro imati zaštitu od sunca. Ako želite fotografirati, preporučujemo aparate otporne na vodu. Ne preporučujemo noćenje dragocjenosti (nakit, satovi i slično), a ukoliko nosite naočale pričvrstite ih vrpcom.
© 2006 Dalmatina.net, Kamenita 40, 21000 Split, HRVATSKA - Tel: +385 (0)21 321 432, Tel/Fax: +385 (0)21 321 433, info@dalmatina.net
Održavanje i hosting: Nove vibracije